Soi de grâu aristat, timpuriu.

CARACTERISTICI

  • Potențial de producție foarte ridicat.

  • Plante de talie medie, cu toleranță foarte bună la cădere.

  • Spic mare, cu frunza stindard, de culoare verde închis.

  • Capacitate foarte bună de înfrățire.

  • Toleranță ridicată la Septorioză și la făinare.

  • Rezistență foarte bună la iernare.

  • Recomandat a se cultiva în toate zonele de cultură a grâului din România.

  • Recomandat a se semăna începând cu a doua parte a epocii optime.

  • Densitate recomandată la semănat: 400 – 430 b.g./mp.

  • Calități de panificație foarte bune: G% 26-28; P% 13-13,5; W 280-300; MH 76-78 kg/hl.

PARTICULARITĂȚI AGRONOMICE

1 2 3 4 5
Potențial de producție
Înfrățire
Rezistența la frig
TOLERANȚA LA BOLI
Toleranță la rugina brună
Toleranță la rugina galbenă
Toleranță la septorioză
Toleranță la făinare
Toleranță la fuzarioză

Scalarea are la bază note de la 1 la 5, unde 5 reprezintă calificativul maxim.
Calificativele notate în tabel sunt bazate pe observații tehnice în câmpurile de testare și loturile demo LG.

Maturitate TIMPURIU
CALITĂȚI DE PANIFICAȚIE
Gluten % 26-28
Proteină % 13-13,5
W 280-300
MH KG/HL 76-78
RECOMANDĂRI
Densitate la semănat 400-430 bg/mp
Perioada de semănat a doua parte a EO

* EO – Epocii Optime de semănat