Soi de grâu aristat, semi-timpuriu.
CARACTERISTICI
Plante de talie medie, cu o rezistenţă bună la cădere.
Toleranţă bună la îngheţ.
Toleranţă bună la făinare și la rugina brună.
- Recomandat a se cultiva în toate zonele de cultură a grâului din România, dar este recomandat a se evita solurile reci și umede și zonele depresionare.
Recomandat a se semăna începând cu a doua parte a epocii optime.
Denistate recomandată la semănat: 350 – 370 b.g/mp.
- Calități de panificație foarte bune: G% 30-32; P% 13,5-14; W 320-350; MH 77-79 kg/hl.
Recomandat de Asociația Națională a Morarilor din Franța (ANMF).
PARTICULARITĂȚI AGRONOMICE
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |
Potențial de producție | |||||
Înfrățire | |||||
Rezistența la frig | |||||
TOLERANȚA LA BOLI | |||||
Toleranță la rugina brună | |||||
Toleranță la rugina galbenă | |||||
Toleranță la septorioză | |||||
Toleranță la făinare | |||||
Toleranță la fuzarioză |
Scalarea are la bază note de la 1 la 5, unde 5 reprezintă calificativul maxim.
Calificativele notate în tabel sunt bazate pe observații tehnice în câmpurile de testare și loturile demo LG.
Maturitate | SEMI-TIMPURIU |
CALITĂȚI DE PANIFICAȚIE | |
Gluten % | 30-32 |
Proteină % | 13,5-14 |
W | 320-350 |
MH KG/HL | 77-79 |
RECOMANDĂRI | |
Densitate la semănat | 350-370 bg/mp |
Perioada de semănat | a doua parte a EO |
* EO – Epocii Optime de semănat