Soi de grâu aristat, semi-timpuriu.

CARACTERISTICI

  • Plante de talie medie, cu o rezistenţă bună la cădere.

  • Toleranţă bună la îngheţ.

  • Toleranţă bună la făinare și la rugina brună.

  • Recomandat a se cultiva în toate zonele de cultură a grâului din România, dar este recomandat a se evita solurile reci și umede și zonele depresionare.
  • Recomandat a se semăna începând cu a doua parte a epocii optime.

  • Denistate recomandată la semănat: 350 – 370 b.g/mp.

  • Calități de panificație foarte bune: G% 30-32; P% 13,5-14; W 320-350; MH 77-79 kg/hl.
  • Recomandat de Asociația Națională a Morarilor din Franța (ANMF).

PARTICULARITĂȚI AGRONOMICE

1 2 3 4 5
Potențial de producție
Înfrățire
Rezistența la frig
TOLERANȚA LA BOLI
Toleranță la rugina brună
Toleranță la rugina galbenă
Toleranță la septorioză
Toleranță la făinare
Toleranță la fuzarioză

Scalarea are la bază note de la 1 la 5, unde 5 reprezintă calificativul maxim.
Calificativele notate în tabel sunt bazate pe observații tehnice în câmpurile de testare și loturile demo LG.

Maturitate SEMI-TIMPURIU
CALITĂȚI DE PANIFICAȚIE
Gluten % 30-32
Proteină % 13,5-14
W 320-350
MH KG/HL 77-79
RECOMANDĂRI
Densitate la semănat 350-370 bg/mp
Perioada de semănat a doua parte a EO

* EO – Epocii Optime de semănat