Soi de grâu nearistat, timpuriu.

CARACTERISTICI

  • Potențial de producție ridicat – de până la 10 to/ha.

  • Soi de grâu panificabil superior, cu o greutate specifică bună.

  • Plante de talie medie, cu o toleranță foarte bună la cădere.

  • Putere mare de înfrățire și de umplere a bobului.

  • Toleranță bună la iernare și la boli specifice, în special la rugini (galbenă și brună) și la Fuzarioză.
  • Recomandat a se cultiva în toate zonele de cultură a grâului din România.

  • Recomandat a se semăna începând cu a doua parte a epocii optime.

  • Densitate recomandată la semănat: 350 – 370 b.g/mp.

  • Densitate recomandată la semănat: 400 – 420 b.g./m.p.

  • Calități de panificație bune: G% 24-26; P% 13-13,5; W 180-200; MH 76-78 kg/hl.

PARTICULARITĂȚI AGRONOMICE

12345
Potențial de producție
Înfrățire
Rezistența la frig
TOLERANȚA LA BOLI
Toleranță la rugina brună
Toleranță la rugina galbenă
Toleranță la septorioză
Toleranță la făinare
Toleranță la fuzarioză

Scalarea are la bază note de la 1 la 5, unde 5 reprezintă calificativul maxim.
Calificativele notate în tabel sunt bazate pe observații tehnice în câmpurile de testare și loturile demo LG.

MaturitateTIMPURIU
CALITĂȚI DE PANIFICAȚIE
Gluten %24-26
Proteină %13-13,5
W180-200
MH KG/HL76-78
RECOMANDĂRI
Densitate la semănat350-370 bg/mp
Perioada de semănata doua parte a EO

* EO – Epocii Optime de semănat