Soi de grâu aristat, semi-timpuriu.

CARACTERISTICI

  • Potențial de producție foarte bun.

  • Soi de grâu panificabil, de calitate superioară și cu plante de talie medie.

  • Toleranță foarte bună la Septorioză și la rugina galbenă, toleranță medie la rugina brună.

  • Toleranță foarte bună la iernare și la cădere.

  • Soi înregistrat în România în anul 2013.

  • Recomandat a se cultiva în toate zonele de cultură a grâului din România, dar este recomandat a se evita solurile reci și umede și zonele depresionare.
  • Recomandat a se semăna începând cu a doua parte a epocii optime.

  • Densitate recomandată la semănat: 400 – 430 b.g./mp.

  • Calități de panificație foarte bune: G% 28-30; P% 13-13,5; W 280-300, MH 78-80 kg/hl.
  • Echilibru foarte bun între potențialul de producție și calitățile de panificație.

PARTICULARITĂȚI AGRONOMICE

1 2 3 4 5
Potențial de producție
Înfrățire
Rezistența la frig
TOLERANȚA LA BOLI
Toleranță la rugina brună
Toleranță la rugina galbenă
Toleranță la septorioză
Toleranță la făinare
Toleranță la fuzarioză

Scalarea are la bază note de la 1 la 5, unde 5 reprezintă calificativul maxim.
Calificativele notate în tabel sunt bazate pe observații tehnice în câmpurile de testare și loturile demo LG.

Maturitate SEMI-TIMPURIU
CALITĂȚI DE PANIFICAȚIE
Gluten % 28-30
Proteină % 13-13,5
W 280-300
MH KG/HL 78-80
RECOMANDĂRI
Densitate la semănat 400-430 bg/mp
Perioada de semănat a doua parte a EO

* EO – Epocii Optime de semănat