Soi de grâu aristat, timpuriu.
CARACTERISTICI
Potențial de producție foarte ridicat.
Plante de talie medie, cu toleranță foarte bună la cădere.
Spic mare, cu frunza stindard, de culoare verde închis.
Capacitate foarte bună de înfrățire.
Toleranță ridicată la Septorioză și la făinare.
Rezistență foarte bună la iernare.
Recomandat a se cultiva în toate zonele de cultură a grâului din România.
Recomandat a se semăna începând cu a doua parte a epocii optime.
Densitate recomandată la semănat: 400 – 430 b.g./mp.
- Calități de panificație foarte bune: G% 26-28; P% 13-13,5; W 280-300; MH 76-78 kg/hl.
PARTICULARITĂȚI AGRONOMICE
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |
Potențial de producție | |||||
Înfrățire | |||||
Rezistența la frig | |||||
TOLERANȚA LA BOLI | |||||
Toleranță la rugina brună | |||||
Toleranță la rugina galbenă | |||||
Toleranță la septorioză | |||||
Toleranță la făinare | |||||
Toleranță la fuzarioză |
Scalarea are la bază note de la 1 la 5, unde 5 reprezintă calificativul maxim.
Calificativele notate în tabel sunt bazate pe observații tehnice în câmpurile de testare și loturile demo LG.
Maturitate | TIMPURIU |
CALITĂȚI DE PANIFICAȚIE | |
Gluten % | 26-28 |
Proteină % | 13-13,5 |
W | 280-300 |
MH KG/HL | 76-78 |
RECOMANDĂRI | |
Densitate la semănat | 400-430 bg/mp |
Perioada de semănat | a doua parte a EO |
* EO – Epocii Optime de semănat