Rezistența la scuturare este obținută datorită investițiilor ridicate și constante în programele de cercetare, dar și datorită tehnicilor moderne de ameliorare folosite de compania LIMAGRAIN. Rezistența la scuturare este caracterul care face de multe ori diferența dintre potențialul genetic de producție și producția reală din buncăr, dintre profit și pierdere. Acest caracter a fost obținut cu mai bine de 10 ani în urmă, prin transferul unei gene de la o specie sălbatică înrudită cu rapița, fiind prezent în toți hibrizii din portofoliul LIMAGRAIN, colecția de linii și hibrizi fiind constant testată atât în laboratoarele proprii, cât și în laboratoare independente pentru a selecta genotipurile cele mai bine adaptate la acțiunea factorilor de mediu.

Cultivând genetică LIMAGRAIN, vă garantăm pierderi minime de producție în cazul furtunilor de vară din perioada recoltatului, dar și cheltuieli reduse cu combaterea samulastrei de rapiță din culturile următoare.

Cu valori de rezistență la forța necesară desfacerii silicvelor de până la 3,6-3,8 N (Newtoni), hibridul LG ARCHITECT, confirmă poziția de lider datorită cumulului de caractere inovative (potențial genetic, rezistență la TuYV, toleranță la iernare și la PHOMA) care vin să optimizeze potențialul de producție excelent al acestui hibrid.

Share

STAY IN THE LOOP

Subscribe to our free newsletter.

Don’t have an account yet? Get started with a 12-day free trial