Limagrain Europe este acum primul producător european de rapiță de iarnă pe piața de semințe certificate hibride.

Datorită performanței geneticii sale, Limagrain Europe și-a dublat cota de piață în ultimii 5 ani, ajungând la 17% în anul 2020 (sursa Kleffmann-Kynetec).

Cu peste 25 de ani de investiții în cercetarea rapiței oleaginoase și o mare rețea de cercetare în 10 țări, Limagrain Europe creează varietăți de înaltă performanță care permit fermierilor să îndeplinească provocările de protecție a mediului și așteptările societății.

LG ARCHITECT, cultivat în peste 20 de țări, își menține poziția de top pentru al treilea an consecutiv (sursa Kleffmann-Kynetec). LG ARCHITECT, înregistrat în anul 2016, a devenit noul reper de pe piață în doi ani, prin integrarea a 3 avantaje cheie: rezistența la TuYV (Virusul galben al ridichii), rezistența la scuturarea silicvelor și potențialul de producție ridicat, împreună cu un comportament bun la îngheț și la stresul hidric.

LG AMBASSADOR, cultivat în peste 10 țări, a devenit unul dintre primele 10 varietăți în primul an de comercializare (sursa Kleffmann-Kynetec). A deschis o nouă categorie de varietăți, denumită N-FLEX, care optimizează azotul disponibil în timpul ciclului de creștere, pe lângă cele 3 avantaje deja existente la LG ARCHITECT.

Faptul că fermierii au cultivat aceste varietăți, pe mai mult de un milion de hectare în anul 2020, dovedește performanța lor excelentă în timpul testărilor oficiale efectuate de diferite țări europene.

Soluții agronomice referitoare la semințe

Limagrain Europe combină performanțele genetice cu noile practici agronomice pentru a permite fermierilor să-și optimizeze producțiile și să-și protejeze recoltele.

După ce și-a dovedit eficiența la porumb, Starcover, un tratament biostimulant pentru semințe, este dezvoltat pentru rapița oleaginoasă în 4 țări pentru campania actuală. Starcover promovează dezvoltarea sistemului radicular pentru o mai bună explorare a solului și accesul la nutrienți. Acest lucru îmbunătățește dezvoltarea rapiței oleaginoase în toamnă și face recolta mai rezistentă pe tot parcursul ciclului său.

Genetica LG, ani de cercetări fructuoase

Cercetarea rapiței oleaginoase de către Limagrain Europe este bine concepută pentru a furniza varietăți performante pe toate piețele europene importante. Noi creăm varietăți care combină potențial de producție ridicat și trăsături de stabilitate, cum ar fi rezistența la scuturarea silicvelor, adăugând valoare culturii.

Cu instrumentele și tehnologiile noastre moderne de reproducere, suntem capabili să optimizăm rezistența la boli (TuYV, Phoma, Cylindrosporium, Clubroot – cancerul rădăcinilor de rapiță) și toleranța la stresul abiotic (rezistența la iernare, seceta, eficiența utilizării azotului).

Datorită cercetării sale dinamice, LG a creat un flux continuu de inovații care se bazează pe o combinație unică de avantaje *, ca parte a unei abordări a agriculturii responsabile în numele fermierilor europeni.

* potențial de producție ridicat, rezistență la TuYV, rezistență la scuturarea silicvelor, N-FLEX.

Despre Limagrain Europe

Limagrain Europe este o companie pură de semințe cu rădăcini agricole solide. Sub marca sa internațională, LG, compania dezvoltă soluții inovatoare bazate pe o ofertă multi-cultură prin intermediul a 21 de filiale. LG este unul dintre liderii europeni în semințe de porumb, grâu, orz, rapiță și floarea-soarelui.

Limagrain Europe contribuie în fiecare zi la progresul în agricultură, oferind soluții genetice și agronomice, care permit fermierilor să obțină performanțe mai bune, îndeplinind în același timp provocările de protecție a mediului și așteptările societății.

Limagrain Europe este o cooperativă agricolă deținută de fermieri francezi și un grup internațional, a patra cea mai mare companie de semințe din întreaga lume. În calitate de creator și producător de varietăți de plante, Limagrain distribuie semințe de câmp, semințe de legume și produse agroalimentare.

Share

STAY IN THE LOOP

Subscribe to our free newsletter.

Don’t have an account yet? Get started with a 12-day free trial